Teden možganov 2014 - V omrežju

SiNAPSA | 5. 3. 2014


Od 10. do. 16. marca bo potekal mednarodni Teden možganov, ki ga organizira SiNAPSA že enajsto leto zapored. Tudi tokrat v sodelovanju s številnimi drugimi organizacijami pripravljamo pestro paleto brezplačnih dogodkov.

Osrednja tema letošnjega Tedna možganov so možganska omrežja. Spoznali boste lahko, kaj pravzaprav možganska omrežja so, kako delujejo in katere so najpogostejše motnje možganskih omrežij. Udeležili se boste lahko zanimivih predavanj, filmskih projekcij, delavnic in okrogle mize ter s tem širili svoja nevroznanstvena obzorja.

V Ljubljani bodo predavanja potekala v Atriju ZRC (Novi trg 2), filmske projekcije pa v prostorih Slovenske kinoteke (Miklošičeva cesta 28). Na račun boste prišli tudi ljubitelji nevroznanosti iz drugih krajev, saj mrežo Tedna možganov tudi letos širimo v številna druga slovenska mesta.


V sodelovanju s Kliničnim oddelkom za bolezni živčevja Nevrološke klinike v Ljubljani ter Laboratorijem za kognitivno nevroznanost tudi letos pripravljamo Malo šolo nevroznanosti. Mala šola nevroznanosti je namenjena vsem, ki bi želeli izvedeti kaj več o tem,kaj nevroznanost je, kaj nam lahko pove o možganih in kako se izvajajo različne nevroznanstvene raziskave. Na Malo šolo nevroznanosti se lahko prijavite na naslovu [email protected].

Več o programu Tedna možganov si lahko ogledate na spletni strani www.sinapsa.org/tm, v priponki pa je dostopna brošura s programom ljubljanskih dogodkov.


Na dan začetka Tedna možganov bo izšla posebna številka revije eSiNAPSA s kratkimi povzetki vseh predavanj z letošnjega Tedna možganov, prebirali pa boste lahko tudi o drugih zanimivostih povezanih s Tednom možganov (zgodovina Tedna možganov, izkušnja lokalnega organizatorja z organizacijo Tedna možganov, …).


Ujemite se v mrežo 11. Tedna možganov!

SiNAPSA


pripeto:


© SiNAPSA 2003-2012