Možgani na dopustu

Grega Repovš | 23. 6. 2014

Sodelujte v raziskavi Možgani na dopustu!

Stres pomembno vpliva na delovanje naših možganov in celotnega telesa. Medtem ko je manjša količina stresa dobrodošla, ker nam pomaga vzdrževati optimalno stopnjo budnosti, pozornosti in aktivnosti, pa je povečana količina nepredelanega stresa lahko škodljiva. Letni dopust je za mnogo ljudi priložnost za oddih, odmik od stresa vsakdanjega življenja in obremenitev delovnega mesta, priložnost za “okrevanje” in kopičenje novih energetskih rezerv. V Laboratoriju za kognitivno nevroznanost na Oddelku za psihologijo Filozofske fakultete v Ljubljani izvajamo raziskavo “Možgani na dopustu”, katere namen je preučiti, kako in v kakšni meri dopust vpliva na psihično blagostanje, strukturo in delovanje možganov.

Za izvedbo študije potrebujemo vašo pomoč. Besede, slike, vonji, zvoki v nas vzbujajo različne asociacije, nekatere prijetne, druge neprijetne. Prosimo vas, da nam pomagate pridobiti boljši vpogled v asociacije vezane na delo in počitnice z izvedbo kratke naloge asociacij. V njej vas bomo prosili, da navedete nekaj asociacij na delo in dopust, jih ocenite, ob zaključku pa vpišete še nekaj splošnih informacij o sebi. Nalogo lahko izvedete na naslovu: http://mblab.si/asociacije.

Ža vaše sodelovanje se vam najlepše zahvaljujemo, dodatno pa nam lahko pomagate tudi tako, da to pismo delite s svojimi kolegi, prijatelji, znanci.

Lep pozdrav,

team “Možgani na dopustu”


© SiNAPSA 2003-2012