Vabilo na nacionalni dogodek Dan ARRS 2018 in predstavitve Odlični v znanosti 2018

ARRS | 21. 10. 2018

Spoštovani,

Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS) v torek, 23. 10. 2018 prvič prireja nacionalni dogodek Dan ARRS 2018: Podpiramo odličnost, ki bo posvečen novi generaciji mladih raziskovalcev ter aktualnim mednarodnim vprašanjem na področju podpore znanosti. Dogodek se bo odvijal v Grand Hotelu Union (Miklošičeva 1, Ljubljana).

V plenarnem delu bomo z osrednjim gostom dr. Marcom Schiltzem, predsednikom evropskega združenja agencij Science Europe in izvršnim direktorjem luksemburškega Nacionalnega sklada za znanost (FNR), in visokimi gosti, med njimi ministrom za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Jernejem Pikalom, odprli razpravo o potrebah znanosti in znanstvene skupnosti v Evropi ter načinih, kako jih lahko nacionalne agencije za financiranje raziskovalne dejavnosti učinkovito naslovijo.

Popoldanski del dogodka bo v celoti posvečen mladim v znanosti, še posebej novi, že 34. generaciji mladih raziskovalcev. Uvodoma bodo njihove bolj izkušene kolegice in kolegi v praktični delavnici podali nekaj nasvetov in napotkov.

Letošnjo že sedmo izvedbo projekta ARRS za promocijo znanosti - Odlični v znanosti 2018 smo prav tako posvetili mladim v znanosti. Predstavitve najvidnejših raziskovalnih dosežkov preteklega leta vseh znanstvenih ved bodo podane v navdih mlajši generaciji bodočih raziskovalk in raziskovalcev.

Vsi segmenti programa bodo dodatno obogateni s praktičnimi delavnicami o mehanizmih sofinanciranja raziskovalnega dela, ki jih iz sredstev državnega proračuna nudi ARRS.

Dan bomo sklenili s slavnostnim sprejemom in v usposabljanje pospremili novo, že 34. generacijo mladih raziskovalcev. Slavnostni govornik bo minister za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Jernej Pikalo.

Posebej vljudno vabljeni na plenarni del dogodka s pričetkom ob 12.30 uri ter na predstavitve Odlični v znanosti 2018 ob 15.45 uri.

Vljudno prosimo, da prijavo posredujete na naslov: [email protected].

S spoštovanjem,
Prof. dr. József Györkös,
direktor


pripeto:


© SiNAPSA 2003-2012