AVDICIJE RADIA ŠTUDENT 2022

Avdicija APR | 6. 10. 2022

Prijavi se do 21. oktobra!

Vse informacije o prijavi: https://radiostudent.si/avdicija2022
FB dogodek: https://fb.me/e/2iTVpAbQM

Iščemo nove sodelavke_ce v redakcijah:

GLASBENA REDAKCIJA - V glasbeni redakciji kličemo sveža ušesa in z njimi nove, pa tudi starejše muzike. Veseli bomo poslušalskih sil vsakršne glasbe, še posebej pa k prijavi spodbujamo tiste, ki jih zanimajo jazz, elektronska ali eksperimentalna glasba ali glasbe sveta.

ZNANSTVENA REDAKCIJA – V redakciji pokrivamo teme iz sodobne naravoslovne znanosti, a tudi z vidika družbenosti ter vpliva tehničnega in tehnološkega napredka v znanstvenih disciplinah na družbo. Pišemo o nedavnih znanstvenih odkritjih in dogajanju v znanstveni skupnosti; še posebej nas zanima slovenski raziskovalni prostor.

AKTUALNOPOLITIČNA REDAKCIJA – Poročamo o političnem dogajanju na lokalni in globalni ravni, od odločitev v središčih moči do vrenja na margini družbe. V tej redakciji se kalijo prihodnje novinarke in novinarji, ki se tu lahko preizkusijo v najrazličnejših veščinah novinarskega dela.

UNIVERZITETNA REDAKCIJA – Ukvarjamo se predvsem z vsebinami s področja šolstva po celotni vertikali. Med osrednjimi temami so študentsko organiziranje, aktualno dogajanje na univerzah, vzgojno-izobraževalni prostor, kritična obravnava pedagoških in z mladimi povezanih tem.

REDAKCIJA ZA KULTURO IN HUMANISTIČNE VEDE – Če nimaš kulture, a bi se z njo želel_a ukvarjati, počni to pri nas, pa naj bo s premislekom o novomedijskih, vizualnih ali uprizoritvenih umetnostih, ubranimi besedami literarne kritike, visokoletečimi teoretskimi štrenami, odmevi kulturne politike ali strip-tizom.

LEKTORSKA SLUŽBA - Lektorsko delo na Radiu Študent je namenjeno tebi, ki si želiš s pravopisnimi in slovničnimi veščinami prispevati k jezikovni kakovosti radijskih prispevkov, preden so ti brani v eter in objavljeni na spletni strani. Tu te čaka priložnost za urjenje ostrega očesa, pa tudi za branje in jezikovno soustvarjanje najrazličnejših besedil s kulturnega, političnega, glasbenega, znanstvenega in univerzitetnega področja.


pripeto:


© SiNAPSA 2003-2012