Vabilo na 13. mednarodno podiplomsko šolo praktične epileptologije

DRUŠTVO LIGA | 3. 5. 2023

Društvo Liga proti epilepsiji Slovenije vas vabi, da se udeležite tradicionalne 13. mednarodne podiplomske šole praktične epileptologije po tradicije šole Jean Bancaud, 28.-29. septembra 2023, v Ljubljani.

Delavnica je namenjena specialistom in specializantom, ki jih zanima področje epileptologije, nevrokirurgom, psihologom, nevrofiziološkim asistentom in drugim, ki jih zanima področje bazične in klinične nevroznanosti (otrok in odraslih).

Veseli nas, da bomo tudi tokrat poleg domačih strokovnjakov gostili vrhunske epileptologe iz evropskih epileptoloških kirurških centrov, s katerimi sodelujemo že vrsto let, tako na področju izobraževanja kot napotitev slovenskih bolnikov na predkirurško diagnostiko in kirurško zdravljenje.

Za nami je že več kot 30. let delovanja slovenske Lige, ki je aktivna članica Mednarodne lige proti epilepsiji (ILAE), zato bo srečanje še posebno prijetno in dragoceno, saj se z nekaterimi od gostov srečujemo že vse od začetkov naše delavnice.

Sledimo tradiciji šole, zato bomo poleg predavanj namenili posebno pozornost predstavitvi kliničnih primerov bolnikov s trdovratnimi epilepsijami, s predstavitvijo semiologije, elektrokliničnih in anatomskih korelacij napadov, diferencialno diagnostičnih pristopov, terapije in možnosti kirurškega zdravljenja.

Veselimo se strokovnega in vselej tudi prijateljskega srečanja z vsemi, ki vas epileptologija – velika učiteljica nevrologije, veseli, navdihuje in vam predstavlja izziv pri vašem delu.

Prisrčno vabljeni!

Doc. dr. Natalija Krajnc, dr. med.,
Predsednica Društva Liga proti epilepsiji Slovenije

Priloge:

  • Vabilo 2023
  • Prijavnica (v angleškem jeziku)
  • Preliminarna objava (v angleškem jeziku)

pripeto:


© SiNAPSA 2003-2012