Nevroznanstveni seminar: Molekularno slikanje in uporaba umetne inteligence pri analizi slik

Javier Arbizu, Robert Jeraj, 11. 4. 2023

Z veseljem sporočamo, da se po daljšem premoru vračajo SiNAPSINI Nevroznanstveni seminarji v prvotnem formatu krajših znanstvenih predavanj. Ponovno bodo namenjeni predvsem nevroznanstvenikom ter doktorskim in zainteresiranim magistrskim študentom, a ostajajo odprti tudi za splošno javnost.

Prihajajoči Nevroznanstveni seminar bo potekal v četrtek, 20. aprila 2023, ob 18.30, v srednji predavalnici Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani (Korytkova ulica 2, Ljubljana).

Osrednja tema tokratnega seminarja bo molekularno slikanje in uporaba umetne inteligence pri analizi slik, gostili pa bomo dva mednarodno uveljavljena raziskovalca in profesorja.

Prof. dr. Javier Arbizu je specialist nuklearne medicine in profesor na Univerzi v Navarri, Pamplona, Španija, ki se v svojem kliničnem in raziskovalnem delu največ ukvarja s področjem nevrodegenerativnih bolezni. Prof. dr. Robert Jeraj je medicinski fizik in profesor na Univerzi v Wisconsinu ter ustanovitelj programske raziskovalne skupine Medicinska fizika na Fakulteti za matematiko in fiziko, Univerze v Ljubljani. V svojem raziskovalnem delu se prof. Jeraj največ ukvarja s področjem onkologije in kvantitativnih slikovnih bioloških označevalcev.

V okviru prihajajočega seminarja bomo prisluhnili dvem predavanjem:

New Developments in Molecular Neuroimaging
Prof. Dr. Javier Arbizu

Artificial Intelligence in the Era of Precision Medicine: Impact on Medical Imaging
Prof. Dr. Robert Jeraj

Dogodek bo moderirala izr. prof. dr. Maja Trošt in bo potekal v angleškem jeziku.

Vljudno vabljeni!

SiNAPSA in ekipa Nevroznanstvenih seminarjev


© SiNAPSA 2003-2012