»KAM PELJEJO NAŠI MOŽGANI?«

Spremljajoči dogodki, 15. 3. 2012

Center za osebe s pridobljeno možgansko poškodbo Zarja vabi na 3. nacionalno konferenco o dolgotrajni pomoči osebam s pridobljeno možgansko poškodbo z naslovom Kam peljejo naši možgani?, ki bo potekala na Gospodarskem razstavišču (dvorana Povodni mož), Dunajska cesta 18, v Ljubljani.

Vozniško dovoljenje je v današnjem času hitrega tempa življenja nekaj, brez česar skorajda ne gre. Ste kdaj pomislili na to, da se vam lahko vozniško dovoljenje odvzame ne le zaradi kazenskih točk, ampak tudi iz zdravstvenih razlogov? Na letošnji konferenci bomo govorili prav o tem. Osrednja tema konference bo namreč vožnja po pridobljeni možganski poškodbi.

Na konferenci bomo izvedeli, kako zakonodaja ureja odvzem oziroma omejitev vozniškega dovoljenja po poškodbi v Sloveniji, tuji gostje pa bodo predstavili zakonsko ureditev v drugih evropskih državah. Spoznali bomo tudi, kako naši možgani delujejo v procesu vožnje ter kako poteka ocenjevanje vozniških sposobnosti po možganski poškodbi. Predstavljene bodo osebne izkušnje oseb s pridobljeno možgansko poškodbo ter pogled strokovnjaka s področja dolgotrajne rehabilitacije, spoznali pa bomo tudi tveganje, ki jo vožnja po poškodbi predstavlja.

Več informacij o konferenci najdete na spletni strani Zavoda Zarja.

Vljudno vabljeni!


© SiNAPSA 2003-2012