Vabilo k MR raziskavi Možgani na dopustu

Laboratorij za kognitivno nevroznanost | 21. 7. 2014

Ste se kdaj vprašali, kaj se z vašimi možgani dogaja med dopustom? Vabimo Vas, da skupaj pogledamo v Vaše možgane pred in po njem.

V Laboratoriju za kognitivno nevroznanost Oddelka za psihologijo v sodelovanju s Simobilom s pomočjo funkcijske magnetne resonance izvajamo raziskavo učinkov dopusta na možgane. Namen raziskave je preučiti kako in v kakšni meri dopust vpliva na duševno blagostanje, strukturo in delovanje možganov.

Če ste zaposleni in načrtujete avgusta ali septembra dopust, ki bo trajal vsaj štirinajst dni, in bi vas sodelovanje v raziskavi zanimalo, Vas vabimo, da izpolnite vprašalnik, na osnovi katerega vas bomo raziskovalci povabili k sodelovanju v raziskavi. Raziskava obsega dve srečanji ob dogovorjenih terminih. Prvo srečanje bomo izvedli približno 14 dni pred vašim dopustom, drugo čimpreje po zaključku dopusta. Vsako srečanje bo trajalo približno uro in pol. Najprej se boste pogovorili z raziskovalcem, nato pa boste imeli priložnost slabo uro “počivati” ter razmišljati o dopustu in delu, v magnetno-resonančnem tomografu. Med prvim in drugim srečanjem Vas bomo še prosili, da občasno ocenite svoje počutje.

Vljudno vabljeni k sodelovanju!

ekipa “Možgani na dopustu”


© SiNAPSA 2003-2012