Obvestilo o izidu prenovljenih smernic psihološke prve pomoči

SiNAPSA | 17. 10. 2022

Spoštovani,

na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) so pripravili prenovljene smernice za psihološko prvo pomoč. Več informacij pa v spodnjem spremnem dopisu in spremljajočem gradivu.

Lep pozdrav,

SiNAPSA


Spoštovani.

Z veseljem vas obveščamo, da smo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje v sklopu Nacionalnega programa za duševno zdravje MIRA pripravili prenovljene smernice za psihološko prvo pomoč in promocijska gradiva. Prenovljene smernice so dostopne na: https://www.zadusevnozdravje.si/pomagam-drugemu/kako-pomagam/. Gradiva ponujajo konkretne informacije, kako prepoznati, pristopiti in pomagati osebi v duševni stiski in so namenjena vsakomur od nas. Na voljo je tudi promocijski video, ki si ga lahko ogledate na: https://www.youtube.com/watch?v=g2Fna85lJSg.

V priponki pošiljamo uraden dopis in promocijska gradiva, ki so nastala v okviru programa Psihološke prve pomoči. Na tem mestu vas prosimo, da informacije o programu Psihološke prve pomoči, ob obeležitvi Svetovnega dne duševnega zdravja, ki je bil 10.10.2022, podelite v vaši regiji in lokalnem okolju ter s tem pomagate širiti glas psihološke prve pomoči. Kampanja pod sloganom “V tvoji besedi je pomoč.” bo izšla tudi na socialnih omrežjih - sledite ji lahko na: https://www.instagram.com/psiholoska_prva_pomoc/. Prosimo za vašo pomoč in deljenje tudi na socialnih omrežjih.

Hvala za vašo podporo.
V primeru dodatnih vprašanj smo vam z veseljem na voljo

Saška Roškar, NIJZ Ljubljana, e-mail: saska.roskar@nijz.si
Alenka Tančič Grum, NIJZ Ljubljana, e-mail: alenka.tancic-grum@nijz.si
Domen Kralj, NIJZ OE Celje, e-mail: domen.kralj@nijz.si
Danijela Čutura Sluga, NIJZ OE Novo mesto, e-mail: danijela.cutura-sluga@nijz.si


pripeto:


© SiNAPSA 2003-2012