Mesto mladega raziskovalca na Inštitutu za patološko fiziologijo Medicinske fakultete UL

| 1. 9. 2023

Spoštovani.

V raziskovalni skupini na Inštitutu za patološko fiziologijo, Medicinske fakultete, UL razpisujemo mesto mladega raziskovalca, ki bi bilo primerno tako za študente medicinske in zdravstvene smeri kot tudi za študente psihologije in kognitivne znanosti.

Preučujemo odziv avtonomnega živčevja in vagalnega vnetnega refleksa na različne procesivne/psihosocialne in sistemske stresorje. V osnovi nas zanima disregulacija avtonomnega živčevja in vagalnega vnetnega refleksa v starosti in v različnih patoloških stanjih ter predvsem potencialni nefarmakološki terapevtski pristopi, s katerimi bi okrepili avtonomni živčni sistem. Med drugim že preučujemo korelacije med avtonomnim živčevjem in rizičnim obnašanjem ter učinke električnega transkutanega draženja aurikularne veje vagusnega živca. Metodologija bo temeljila na nevrofizioloških in kardiorespiratornih meritvah ter na izvajanju različnih psiholoških testov na prostovoljcih, odprta pa je tudi možnost dela v laboratoriju za molekularno biologijo na humanih vzorcih.

Za vse dodatne informacije se lahko zainteresirani obrnejo na uros.kovacic@mf.uni-lj.si (mobi.: 041 358 548). Razpis je odprt do 7. septembra.

V priponki dodajam opis tematike kot je objavljena tudi v razpisu na spletni strani UL (mentor prof. Samo Ribarič): https://www.uni-lj.si/studij/mladi-raziskovalci/ /
https://www.uni-lj.si/study/young-researchers/

Izr. prof. Uroš Kovačič
Inštitut za patološko fiziologijo, ULMF


© SiNAPSA 2003-2012