Teden možganov 2009

Mednarodni Teden možganov v Sloveniji bo letos izpeljan že šestič. SiNAPSA vabi vse, ki jih možgani zanimajo in bi se z njimi radi spoznali skozi dejavnosti in dogodke, ki jih organiziramo, da se nam pridružijo na predavanjih, na ogledih filmov, ki se nanašajo na delovanje možganov v zdravju in bolezni in na mnogih spremljevalnih dogodkih v Ljubljani in po vsej Sloveniji.

Vabimo vas tudi, da v vrtcih, po šolah in na drugih ustanovah organizirate aktivnosti, kjer bo osrednja tema povezana z možgani: od ustvarjalnih delavnic do predavanj na teme povezane z možgani. Pri tem vam lahko pomagajo informacije na naših spletnih straneh, ki se bodo v prihodnjih tednih obnavljale in širile (Možganska delavnica, Možgani kot na dlani). Če pa želite, da vam pomagamo še bolj neposredno, lahko povabite na obisk nevroznanstvenika, ki bo po predhodnem dogovoru pri vas izpeljal kratko predavanje in/ali prispeval k uspehu kakšne ustvarjalne delavnice.

Tema, ki bo obarvala več dogodkov v letošnjem Tednu možganov, je "Možgani in glasba". Od tega, kako glasbo slišimo, kako jo ustvarjamo in kako se skozi podoživljanje glasbe izražamo npr. v plesu ali upodabljajočih umetnostih, kako glasba lahko celo pomaga v rehabilitaciji pri boleznih živčevja, ki prizadenejo telo in duha... načinov za obravnavo teme "Možgani in glasba" je veliko. Pridružite se nam z lastnimi zamislimi za dogodke in dejavnosti, skozi katere bomo v TM09 skupaj uporabljali in odkrivali možgane!

- - -

Tudi letos organizira SiNAPSA Teden možganov v sodelovanju s številnimi partnerji, med katerimi so Slovenski svet za možgane, Znanstveno raziskovalni center SAZU in Slovenska Kinoteka, Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani, Zveza evropskih nevroznanstvenih organizacij (FENS), Evropska podružnica Dana zveze za možgane (EDAB), vabimo pa k sodelovanju tudi nove sodelavce in donatorje, ki se jim za podporo k prihajajočim dogodkom že vnaprej iskreno zahvaljujemo!

Pišite nam na [email protected] in obiskujte naše spletne strani za obvestila in novice o programu dogodkov TM09!


Prispevki, dogodki in vsebine
Tedna možganov 2009

Novejši prispevki

Povezave do prispevkov, povezanih s Tednom možganov 2009. Beri dalje...

Možgani in glasba po Sloveniji

Čeprav je večina dogajanja v Ljubljani, se trudimo Teden možganov pripeljati tudi v druge kraje Slovenije. Beri dalje...

Možgani in glasba v Ljubljani

V letu 2009 smo v okviru mednarodnega Tedna možganov pripravil predavanja, delavnice, oglede filmov, razgovore in plesni nastop. Beri dalje...


Teden možganov: 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004

Možgani kot na dlani | Nevroznanost, prvi koraki | O tednu možganov | Natečaji
Poljudno o možganih | Možgani v novicah | Vprašanja in odgovori
Možgani: navodila za uporabo | Zabavno o možganih
Povezave

Zamisel in izvedba Grega Repovš, urednik Jurij Bon in skupina "Teden možganov".

 

Teden možganov 2009

Novejši prispevki
TM 2009 po Sloveniji
TM 2009 v Ljubljani

Teden možganov 2008

Utrinki s TM
Video 'Možganska delavnica'
Možgani kot
Možgani na obisku
Možgani v centru
Program TM08

Teden možganov 2007

Ustanovitev SSM
TM po svetu
Nevroznanstveniki
Izobraževalne vsebine
Mediji o TM
Natečaj
Nevroznanost, prvi koraki
Plakati TM07
Omožganjena Ljubljana
TM na kolesih
Program TM
Nevrokino
Informacijska zloženka

Teden možganov 2006

Poškodbe glave
Kognitivne igrice
Ponedeljkovi utrinki
Torkova predavanja
Duševne motnje
Izobraževalni plakati
Program TM 2006

Teden Možganov 2005

Program in materiali
Utrinki s prireditev
Poster

Teden Možganov 2004