Častno pokroviteljstvo nad slovestnostmi ob Tednu možganov in Dnevu možganov

SiNAPSA | 12. 3. 2019

Ob tednu možganov, najzapletenejšega in morda najbolj skrivnostnega dela človeškega telesa, je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor danes, 12.03.2019, v Zlatem salonu Predsedniške palače sprejel predstavnike Slovenskega društva za nevroznanost SiNAPSA. Ob tej priložnosti je SiNAPSI izročil listino o prevzemu častnega pokroviteljstva nad slovesnostmi ob mednarodnem tednu možganov in obeležitvi slovenskega dneva možganov.

Teden možganov 2019: Na pragu bolečine in Slovenski dan možganov 2019

SiNAPSA | 10. 2. 2019

Med 11. in 15. marcem bo v Ljubljani in večjih slovenskih mestih ponovno potekal Teden možganov, ki ga organizira SiNAPSA, Slovensko društvo za nevroznanost. Teden možganov je mednarodna akcija, ki poteka vsak tretji teden v marcu in med katero organizacije širom sveta pripravijo izobraževalne dogodke, s katerimi osveščajo laično in strokovno javnost o pomenu raziskovanja živčevja.

SiNAPSIN nevroznanstveni seminar : hUMor

SiNAPSA | 22. 5. 2018

Vabimo vas na zaključni seminarski dogodek letošnje sezone, ki bo namenjen HUMORJU.

Ogledali si bomo nevrofiziološke mehanizme procesiranja humorja. Kaj se dogaja v naših možganih, ko nam je nekaj smešno? Kako in zakaj se humor pri določenih psihiatričnih in nevroloških boleznih spremeni? Česa vsega morajo biti naši možgani sposobni, da lahko razumejo šale, anekdote ali sarkazem? Govorili bomo o psiholoških teorijah humorja ter vlogi humorja v družbi. Zakaj je Freud humor definiral kot enega izmed obrambnih mehanizmov? Katere oblike humorja so v družbi zaželene in katere ne?


naprej ...