Samomorilno vedenje: preučevanje ozadja

Katarina Kouter, Vita Poštuvan, Borut Škodlar | 15. 1. 2019

Seminar bo potekal v obliki pogovora in razprave med tremi strokovnjaki: biokemičarko Katarino Kouter, psihologinjo Vito Poštuvan in psihiatrom ter psihoterapevtom Borutom Škodlarjem. Odstirali bomo preplet različnih dejavnikov, ki zmanjšujejo ali povečujejo tveganje za samomorilno vedenje - genetskih, epigenetskih, okoljskih, socioekonomskih. Kako lahko izsledki raziskav pripomorejo k učinkoviti obravnavi samomorilno ogroženih oseb in oblikovanju preventivnih ukrepov? Kakšni so trenutni pristopi za pomoč samomorilno ogroženim?

Kdaj: Torek, 15. januar, ob 18:00 Kje: Predavalnica 18, Filozofska fakulteta, Aškerčeva cesta 2, Ljubljana

Ali nevroni preraščajo pravo?

Miha Hafner, Toma Strle | 8. 11. 2018

Seminar bo potekal v obliki pogovora in razprave s poslušalci. Prvi govorec je as. dr. Miha Hafner, ki predava na Pravni fakulteti v Ljubljani. Ukvarja se s povezovanjem nevroznanosti, psihiatrije in psihologije s kazenskim pravom in kriminologijo. Drugi govorec je doc. dr. Toma Strle, filozof in kognitivni znanstvenik, ki predava na študijskem programu Kognitivna znanost. Ukvarja se z odločanjem, zavestjo, nevropravom in nevroetiko.

Znanost znanosti

Andraž Matkovič, Olga Markič | 16. 1. 2018

Vabimo vas na drugi SiNAPSIN seminarski dogodek letošnje sezone. Govorili bomo o težavah, ki se pojavljajo v znanosti. Naša govorca bosta tokrat Andraž Matkovič, magister psihologije in doktorski študent statistike ter dr. Olga Markič, redna profesorica filozofije na Filozofski fakulteti.


naprej ...