Pester spremljevalni program ob razstavi Možgani - zgodba od znotraj

SiNAPSA, Ljubljana, 2014, 2. 6. 2014

Kot uradni strokovni partner razstave Možgani - zgodba od znotraj je SiNAPSA, Slovensko društvo za nevroznanost, pripravila pester program predavanj in delavnic. V okviru več kot 40 predavanj z imenom “Možgani in …” bodo slovenski nevroznanstveniki ob torkih, sredah in četrtkih odgovorili na mnoga vprašanja, ki se porajajo v zvezi z možgani. Ponedeljkovi popoldnevi pa so rezervirani za Sinapsine delavnice za odrasle, na katerih se bo priložnost spoznati z nebesednim sporazumevanjem, tangom, meditacijo in skrbjo za možgane.

Predavanja je SiNAPSA organizirala ob podpori Ameriškega veleposlaništva, ki ga zastopa Joseph A. Mussomeli, veleposlanik Združenih držav Amerike v Sloveniji. Direktor Gospodarskega razstavišča, Iztok Bricl, je pred odtvoritvijo razstave predstavil, da bodo »v več kot 40 polurnih predavanjih vrhunski slovenski strokovnjaki in raziskovalci predstavili, kako pomembni so možgani za družbo, kako delujejo, zakaj zbolijo, kako ustvarjajo … Del predavanj bo namenjen tudi najmlajšim obiskovalcem, ki bodo lahko s pomočjo strokovnjaka podrobneje spoznali posamezne sklope razstave. Dogajanje pa bodo popestrile še različne delavnice v organizaciji tudi drugih partnerjev razstave, namenjene različnim ciljnim skupinam.«

Društvo SiNAPSA prisrčno vabi, da se odzovete povabilu na predavanja in delavnice. Ogled razstave ni nujen pogoj za udeležbo, predavanja so brezplačna, udeležba na delavnici pa je mogoča za simbolično ceno 5€ na osebo.

Vir: SiNAPSA, Ljubljana, 2014


© SiNAPSA 2003-2012