Sporočilo za javnost - SiNAPSINA nevroznanstvena konferenca '11

SiNAPSA, 17. 9. 2011

Program konference, v katerem bo 9 vrhunskih plenarnih predavanj, 15 tematskih simpozijev in okoli 200 dodatnih znanstvenih predstavitev, bo spremljalo več izvrstnih dogodkov, o katerih želimo obvestiti novinarje in širšo javnost:

  • Klinični simpozij Kako uspešno odkrivamo in zdravimo demenco?, ki bo potekal dva dni po Svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni, torej 23. septembra v Cankarjevem domu.
  • Izobraževalna delavnice o nevroznanosti čustvovanja, namenjena predvsem specializantom nevrologije, psihiatrije in psihologije, ki bo potekala 24. septembra v Cankarjevem domu.
  • Tečaj za specialiste na področju elektromiografije in ultrazvoka živcev, 23.-25. septembra.
  • Predavanje v spomin na prof. Andreja O Župančiča, 22. septembra v Cankarjevem domu.
  • Forum mladih nevroznanstvenikov, namenjen predvsem dodiplomskim študentom, ki jih zanima nevroznanost. Ta predkonferenčni dogodek bo 22. septembra na Medicinski fakulteti v Ljubljani.

Še posebej pa bi radi opozorili na interdisciplinarni posvet o etičnih izzivih v raziskovanju možganov, ki bo potekal v četrtek, 22. septembra ob 18:15, v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma. Dogodek je namenjen širši javnosti, zato registracija ni potrebna. Nova spoznanja in metode raziskovanja možganov pred raziskovalce in širšo družbo postavljajo mnoge etične izzive, o katerih bodo razpravljali strokovnjaki in v posvet vključili tudi vprašanja iz avditorija. Zaradi mednarodne narave dogodka bo posvet potekal v angleščini. Več o posvetu najdete na spletni strani.

SNC’11 bo edino letošnje evropsko nevroznanstveno srečanje, ki ga podpira Zveza evropskih nevroznanstvenih društev (FENS), in kot tako najpomembnejši evropski nevroznanstveni dogodek v tem letu. Pomemben prispevek konferenci je dala tudi Agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije in tako podprla prizadevanja SiNAPSE, Slovenskega društva za nevroznanost, za razvoj nevroznanosti v Sloveniji in regiji, saj SiNAPSA pripravlja SNC’11 v sodelovanju z italijanskimi kolegi iz Trsta in hrvaškimi iz Zagreba. SNC’11 in pridružene dogodke so podprli tudi SAZU, Medicinska fakulteta UL in številni sponzorji.

Obiščite spletne strani SNC’11 za podrobnosti o programu konference, spremljajočih dogodkih ter načrtujte obisk SNC’11!


© SiNAPSA 2003-2012