Teden možganov 2019: Na pragu bolečine

Koper, 14. 3. 2019

Center mladih Koper, Gregorčičeva 4

18:00–18:25 Kako lahko bolje razumemo bolečino samomorilne stiske?
Tina Podlogar
Tina Podlogar je mlada raziskovalka na UP IAM - Slovenskem centru za raziskovanje samomora, kjer sodeluje pri izvajanju aktualnih mednarodnih in nacionalnih raziskovalno-intervencijskih projektov s področja duševnega zdravja in samomorilnega vedenja. V svojem predavanju bo predstavila učinkovite in v praksi uporabljene metode preprečevanja samomora. Orisala bo proces, s katerim klinično-psihološka stroka posameznike vodi skozi premagovanje tovrstne stiske.

18:30–19:00 Migrena ni samo glavobol
dr. Anton Grad
Predavatelj, nevrolog in profesor na Primorski univerzi, se bo poglobil v patofiziologijo glavobolov in migren. Zanimali nas bodo predvsem učinkoviti prijemi in novosti na področju zdravljenja migren, predstavil pa bo tudi aplikativno vrednost najsodobnejših znanstvenih dognanj na tem področju.


Center mladih Koper, Gregorčičeva 4

Delavnica čuječnosti

19:10–21:10 Kaj imata fizična bolečina in čuječnost skupnega?
Izvajalka: Anja Erjavec

Mlada raziskovalka in specializantka integrativne psihoterapije nas bo v dvourni delavnici popeljala skozi tehnike čuječnosti, ki niso le primerno orodje za soočanje s kronično bolečino, pač pa tudi pomemben korak na poti samoodkrivanja in osebnostne rasti. Potrebna je predhodna prijava na [email protected].


© SiNAPSA 2003-2012