Akcija Za možgane!

Za možgane | 22. 5. 2013

Spoštovani nevroznanstveniki in naklonjeni opazovalci,

v Evropi je letošnji maj bil proglašen za mesec možganov in tudi v Sloveniji smo se znašli sredi živahnega dogajanja, s katerim raznoliki deležniki raziskovanja in skrbi za možgane in živčevje seznanjamo najširšo javnost in zakonodajno oblast s pomenom skrbi za zdravje možganov.

Na Stritarjevi ulici v Ljubljani nasproti Turistično informacijskega centra bo danes, v sredo 22. 5., zrasla stojnica Za možgane. Od 8h do 20h bomo ob njej raziskovalci živčevja, zdravniki, psihologi, študenti in profesorji, bolniki in skrbniki zainteresirane vabili, da se ustavijo in namenijo nekaj pozornosti dejavnostim številnih društev, ki delujejo v korist bolnikov z motnjami v delovanju možganov, skupnim prizadevanjem teh društev in strokovnjakov pod okriljem Slovenskega sveta za možgane, predvsem pa skrbi za lastne možgane.

Podobni stojnici bosta v četrtek in petek v avli UKC Ljubljana (Zaloška 7) in v avli Nevrološke klinike (Zaloška 2) med 10. in 16. uro. V četrtek bo ob 16. uri v predavalnici 4 UKC tudi zanimivo predavanje prof. dr. Zvezdana Pirtoška z naslovom “Zgodba o možganih”.

Pri vseh stojnicah bomo zbirali podpise pod Manifest za možgane in ob izteku meseca maja na Vlado RS vložili prošnjo, da tretjo sredo v marcu razglasi za slovenski Dan možganov.

Vabimo vse, da tudi vi podprete akcijo Za možgane s podpisom manifesta ter z obiskom katere izmed stojnic Za možgane!

Maja Bresjanac / Za možgane


pripeto:


© SiNAPSA 2003-2012