Vabilo k prijavi na mednarodno šolo Utelešenega kritičnega mišljenja in razumevanja

Toma Strle | 16. 1. 2024

Na Centru za kognitivno znanost UL PeF v okviru Erasmus+ projekta skupaj z mednarodno interdisciplinarno ekipo raziskovalcev iz Slovenije, Islandije, Nizozemske, Nemčije, Izraela in Francije soizvajamo šolo oz. trening “Utelešenega kritičnega mišljenja in razumevanja” (Training Embodied Critical Thinking and Understanding).

Eden od glavnih ciljev projekta je izvedba daljših treningov utelešenega kritičnega mišljenja in razumevanja s tehnikami raziskovanja doživljanja, čuječnosti, Gendlinovih tehnik kot sta Thinking at the edge ali Focusing, ipd. (več o projektu na https://www.trainingect.com/tectu.html).

Letos bo trening potekal od maja do decembra (več na https://www.trainingect.com/2024.html) in sestoji iz treh delov: a) webinarjev, kjer se udeleženci spoznajo z osnovami relevantnih področji in veščinami utelešenega kritičnega mišljenja in razumevanja; b) poletne šole (letos bo potekala na Islandiji), kjer udeleženci poglabljajo veščine, s katerimi so se spoznali tekom webinarjev; c) individualnega projekta (ki ga udeleženci izvajajo pod izbranim mentorjem po poletni šoli).

Za vse študente je trening brezplačen. Trije študenti z vsake sodelujoče univerze pa bodo imeli možnost zaprositi za Erasmus+ delno financiranje poti in nastanitve med poletno šolo. Za neštudente je predvidena kotizacija (glede tega se obrnite na tect@hi.is). Ker želimo manjšo in motivirano mednarodno ekipo udeležencev, bomo z vsake sodelujoče univerze sprejeli do 5 udeležencev.

Rok za prijavo je 22. 2. 2024. Navodila za prijavo najdete na https://www.trainingect.com/applications.html. Kontakt: tect@hi.is. Z vprašanji se lahko obrnete tudi na dr. Tomaja Strle (toma.strle@pef.uni-lj.si).

V priponki je letak letošnjega treninga.

Vse zainteresirane vabimo k prijavi!

Lep pozdrav,
ekipa TECTU


pripeto:


© SiNAPSA 2003-2012