11. mednarodna podiplomska šola praktične epileptologije

Društvo Liga proti epilepsiji Slovenije | 14. 5. 2016

Spoštovani,

v M Hotelu v Ljubljani bo od 26. do 28. maja letos potekala 11. mednarodna podiplomska šola mednarodne epileptologije.

Program prilagamo.

Posebej opozarjamo na dejstvo, da sta letos med gosti tudi vrhunska klinika in raziskovalca v epileptologiji, dr. Patrick Chauvel in dr. Imad Najm iz clevelandskega centra za epilepsijo. Iz Clevelanda je kot darilo progresivnih ameriških Slovenk prišel prvi EEG v tem delu Evrope, na katerem je od 1954 začel razvijati stroko pionir slovenske epileptologije pokojni prof. Jeras.

Danes je Cleveland prostor, v katerem se združuje najboljše znanje iz obeh strani oceana, kar nam bosta predstavila oba gosta, skupaj z vabljenimi otroškimi in odraslimi epileptologi ter nevrokirurgom dr. Olivierjem Delalandem.

Delo bo potekalo po znanem modelu praktičnih šol epileptologije (za otroško in odraslo) patologijo, kot ga je nekoč razvil pokojni epileptolog dr. Jean Bancoud. Model smo prilagodili za potrebe naše populacije in realnega čezmejnega sodelovanja naših epileptoloških timov z najboljšimi evropskimi. Klinični edukativni seminarji obravnavajo realne probleme realnih bolnikov, ki so kandidati za kirurško zdravljenje ali pa so že bili operirani (praviloma v tujini).

Ker gre za edinstveno priložnost in ker vemo, da so nekateri delovni timi skrajno okleščeni, je po sklepu organizacijskega odbora na voljo možnost, da predstojniki z namenom zagotoviti udeležbo kar največ svojih sodelavcev, zaprosijo društvo, da se z eno kotizacijo krijeta dve delni udeležbi specializantov. Po naših izkušnjah doslej zaradi obveznosti na oddelkih mnogi niso mogli izkoristiti ponujene epileptološke edukacije v obliki, kot je sicer nimajo priliko spoznati nikjer drugje.

Za študente zadnjih letnikov in stažiste, ki kažejo nedvomen interes za stroko, bo na voljo 5 mest brez plačila kotizacije, po sklepu organizacijskega odbora na osnovi prošnje z motivacijskim pismom. Posebna ugodnost je omogočena tudi za psihologe, nevrofiziološke asistente in medicinske sestre (nižja kotizacija, možnost kombinacije v času: dva udeleženca izmenjaje, s prošnjo organizacijskemu odboru). Študentje prostovoljci, ki spremljajo naše bolnike na kirurško zdravljenje v tujino, so oproščeni plačila kotizacije.

prim. Igor M. Ravnik, dr. med. spec.
predsednik organizacijskega odbora Ambasador epilepsije pri ILAE

Društvo Liga proti epilepsiji Slovenije


pripeto:


© SiNAPSA 2003-2012