SiNAPSin Novičnik - 20.9.2011

Luka Dimic | 20. 9. 2011

SiNAPSA predstavlja: SNC’11 in Posvet o etičnih izzivih v raziskovanju možganov

Ker se bo vsak čas začela SiNAPSINA nevroznanstvena konferenca ’11 (SNC’11), vas vabimo na širši javnosti namenjen dogodek Posvet o etičnih izzivih v raziskovanju možganov.

Napoved dogodka: Posvet o etičnih izzivih v raziskovanju možganov

Med 22. in 25. septembrom bo v Ljubljani v Cankarjevem domu potekala SiNAPSINA nevroznanstvena konferenca ‘11 (SNC’11). Odvilo se bo izjemno mednarodno znanstveno srečanje z odličnimi predavanji, simpoziji in drugimi predstavitvami znanstvenih dosežkov. SNC’11 bo edino letošnje evropsko nevroznanstveno srečanje, ki ga podpira Zveza evropskih nevroznanstvenih društev (FENS), in kot tako najpomembnejši evropski nevroznanstveni dogodek v tem letu. 
SiNAPSA, Slovensko društvo za nevroznanost, pripravlja SNC’11 v sodelovanju z italijanskimi kolegi iz Trsta in hrvaškimi iz Zagreba.


V okviru konference bo v četrtek, 22. septembra ob 18:15, v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma potekal tudi interdisciplinarni posvet o etičnih izzivih v raziskovanju možganov.
Dogodek je brezplačen in namenjen širši javnosti, zato predhodna registracija ni potrebna.
Nova spoznanja in metode raziskovanja možganov pred raziskovalce in širšo družbo postavljajo mnoge etične izzive, o katerih bodo razpravljali strokovnjaki in v posvet vključili tudi vprašanja iz avditorija. Zaradi mednarodne narave dogodka bo posvet potekal v angleščini. Več o posvetu najdete na spletni strani o posvetu.

Prisrčno ste vabljeni, da se udeležite posveta.

Po posvetu pa bomo zelo veseli vaših mnenj in komentarjev o poteku dogodka. Prosimo, da jih po elektroski pošti naslovite na naslov [email protected].

SiNAPSA, Slovensko društvo za nevroznanost


© SiNAPSA 2003-2012