Pogovor s prof. Avivo Berkovich-Ohana

Laboratorij za empirično fenomenologijo | 29. 4. 2022

Na praznični ponedeljek 2. maja ob 14h bo Center za kognitivno znanost PeF gostil prof. Avivo Berkovich Ohana, vodjo raziskovalne skupine za nevrofenomenologijo na Univerzi Haifa.

Aviva Berkovich-Ohana je ena od vodilnih avtoritet s področja nevrofenomenologije - združevanja sodobnih nevroloških pristopov s prvoosebnimi raziskavami zavesti. Njeno področje raziskovanja je zelo široko. Morda najbolj zanimive so raziskave sebstva (občutka jaza) in razgradnje sebstva, značilne za nekatera meditativna izkustva. V zadnjem času se Aviva ukvarja z nevrološkim in fenomenološkim raziskovanjem lucidnega sanjanja in izkustev, povezanih z uporabo psihotropnih snovi.

Aviva je zelo iskriva sogovornica, zato smo se odločili, da namesto predavanja pripravimo prost pogovor. Pogovor bo vodil prof. Urban Kordeš. Začeli bomo v obliki dialoga Urban - Aviva, potem pa se bo odprl prostor za vprašanja publike.

Toplo vabljeni na Vegovo 4, v ponedeljek, 2. maja, ob 14h. Pogovor bo najverjetneje v kletni seminarski sobi.

Za tiste, ki ne morete žrtvovati prazničnih načrtov, bomo pogovor posneli in ga naložili na youtube kanal raziskovalne skupine Observatorij.

Ker se bo pogovor snemal, prosimo, da ste točni.

Vabljeni!

Laboratorij za empirično fenomenologijo


pripeto:


© SiNAPSA 2003-2012