Sintropija, ki oživlja vesolje

Kognitivna čajanka | 11. 6. 2013

Vabljeni na kognitivno čajanko z naslovom Sintropija, ki oživlja vesolje

Kdaj in kje: četrtek, 13. 6. 2013, ob 18h v kavarni Mestnega muzeja, Gosposka ul. 15, Ljubljana

Vse več je dokazov v prid novim pogledom, da stvarstvo v temelju deluje, živi in se razvija drugače, kot smo mislili do zdaj. Sintropija govori o endogeni samoorganizacijski sposobnosti narave. Narava sama spregovori skozi jezike kvantnih organizmov. Če si je ne podrejamo, je narava vedno čudovito sodelovalna, ne pa tekmovalna in izključujoča.

Na junijski čajanki bosta predavala prof. dr. Andrej Detela in prof. dr. Igor Jerman.

Prof. dr. Andrej Detela je redni profesor biološke evolucije, teoretične biologije, etike znanstvenega raziskovanja in znanstvene metodologije na Univerzi v Ljubljani. Predaval bo sintropiji; o tem, kako ločnice med živim in neživim svetom ni, saj je vse živo. Narava je brezmejno čudežna, dragocena, in ker ima toliko plasti, je treba spoznavati čim več njenih jezikov in inštrumentov.

Prof. dr. Igor Jerman, univ. dipl. biol., doktor bioloških znanosti in znanstveni svetnik; je znanstveni vodja Inštituta za teoretično biologijo. Tokratno kognitivno čajanko bo dopolnil s svojim znanstvenim vidikom.

Predavanji bosta trajali vsako po pol ure. Po predavanjih bomo imeli ob dobrem čaju ali kavi čas za razmislek, vprašanja in pogovor.

Prisrčno vabljeni na čaj in klepet v kavarno Mestnega muzeja! Vstop je prost!

www.pef.uni-lj.si/kognitivna


© SiNAPSA 2003-2012