Akcija Za možgane

Za mozgane | 25. 9. 2013

Do današnjega dne smo preko spletišča za-mozgane.si in pri stojnicah, kjer so člani društev bolnikov in strokovnjaki mimoidočim družno predstavili delovanje možganov v zdravju in bolezni ter pomen skupnih naporov za izboljšanje razumevanja možganov in zdravljenja bolezni možganov, zbrali 2122 podpisov podpore Manifestu za možgane.

Na temelju izkazane javne podpore bosta SiNAPSA, Slovensko društvo za nevroznanost, in Slovenski svet za možgane na Vlado Republike Slovenije 27. septembra 2013 oddala vlogo za proglasitev tretje srede v marcu za vsakoletni nacionalni Dan možganov.

V upanju, da bomo marca 2014 že proslavili prvi slovenski Dan možganov, Vas vabimo, da spremljate dejavnosti v okviru akcije Za možgane, ki potekajo v organizaciji Sinapse in njenih partnerjev, ter se tvorno pridružite aktivnostim s svojimi predlogi, dejavnostmi v svojem okolju, ali z obiskom katere od mnogih prireditev prihajajočega Tedna možganov 2014. K uspehu akcije lahko pomembno prispevate z opozarjanjem na izzive bolezni možganov in prizadevanja za njihovo naslavljanje v svojem okolju.

Lep pozdrav,

SiNAPSA in Slovenski svet za možgane


© SiNAPSA 2003-2012