Vabilo k fMRI raziskavi Možgani na delu in dopustu

[email protected] | 10. 4. 2015

Ste se kdaj vprašali, kako dopust vpliva na možgane in kako nanje vpliva neprekinjeno delo? Vabimo vas k raziskavi Možgani na delu in dopustu, kjer bomo skupaj pogledali v vaše možgane in ugotavljali, kaj se z njimi (ne)dogaja kadar ne morete ali ne uspete vzeti dopusta in si oddahniti od dela.

V Laboratoriju za kognitivno nevroznanost Oddelka za psihologijo s pomočjo funkcijske magnetne resonance izvajamo raziskavo učinkov dela in dopusta na možgane. Namen raziskave je preučiti kako in v kakšni meri delo in dopust vplivata na delovanje možganov. V tej fazi raziskave k sodelovanju vabimo udeležence, ki v naslednjih nekaj tednih ne bodo uživali dopusta.

Če ste zaposleni in v prihodnjem mesecu ali dveh ne načrtujete dopusta in bi vas sodelovanje v raziskavi zanimalo, vas vabimo, da izpolnite vprašalnik http://psy.ff.uni-lj.si/CogPsy/obrazec/16/MR-Varnostni-vprasalnik, na osnovi katerega vas bomo raziskovalci povabili k sodelovanju v raziskavi. Raziskava obsega dve srečanji ob dogovorjenih terminih. Prvo srečanje bomo izvedli kmalu po vaši prijavi, drugo pa tri do šest tednov kasneje. Vsako srečanje bo trajalo približno 45 minut. Na vsakem srečanju se boste najprej pogovorili z raziskovalcem, nato pa boste imeli priložnost “počivati” v magnetno-resonančnem tomografu ter izvajati nalogo čustvenega procesiranja.

Vljudno vabljeni k sodelovanju!

ekipa “Možgani na delu in dopustu”


© SiNAPSA 2003-2012