Teden možganov 2016: Spektri nor(maln)osti

SiNAPSA | 8. 3. 2016

Od 14. do 20. marca bo pod okriljem Sinapse, slovenskega društva za nevroznanost, potekal že trinajsti Teden možganov, tokrat pod naslovom Spektri nor(maln)osti. Za vas smo znova pripravili predavanja, filme z diskusijami, delavnice in okroglo mizo.

Spoznali boste tri poglede na normalnost - z vidika biologije, statistike in socialne psihologije. V sredo bodo predavatelji poskušali odgovoriti na vprašanja, ali je napovedana presaditev glave res mogoča, kako tehnike sproščanja vplivajo na epigenetske procese in ali bomo lahko z ultrazvokom zdravili možganske bolezni. Na kliničnem četrtku boste spoznali notranji svet oseb z duševnimi motnjami. Segli bomo tudi na še dokaj slabo raziskano polje psihoterapevtskega zdravljenja s psihedeličnimi snovmi, na petkovi okrogli mizi pa bomo razpravljali o mističnih izkušnjah.

Sredin večer bo posvečen prvemu slovenskemu dnevu možganov, ki ga je lani razglasila Vlada RS. Pobudniki akcije Za možgane bodo spregovorili o tem, kako skrbeti za svoje možgane, in v sproščenem vzdušju vzpostavili komunikacijo med vsemi udeleženci na telesnem, čustvenem in miselnem nivoju.

V Ljubljani bodo predavanja potekala v Atriju ZRC (Novi trg 2), filmske projekcije pa v prostorih Slovenske kinoteke (Miklošičeva cesta 28). Na račun boste prišli tudi ljubitelji nevroznanosti iz drugih krajev, saj mrežo Tedna možganov tudi letos širimo v številna druga slovenska mesta.

Vzporedno bo na Nevrološki kliniki v soorganizaciji s KOBŽ potekala Mala šola nevroznanosti, ki je namenjena vsem nevroznanstvenim navdušencem, ki nimajo predznanja s tega področja.

Več o programu Tedna možganov si lahko ogledate na spletni strani www.sinapsa.org/tm, v priponki pa je dostopna zloženka s programom ljubljanskih dogodkov.

Vabljeni!

Vaša SiNAPSA


pripeto:


© SiNAPSA 2003-2012