Teden možganov 2017: Krizni novi svet

SiNAPSA | 6. 3. 2017

Od 13. do 19. marca bo pod okriljem Sinapse, slovenskega društva za nevroznanost, potekal štirinajsti Teden možganov.

Pod naslovom Krizni novi svet se bomo spraševali, ali je sodobna situacija nekaj novega, posebnega, apokaliptičnega. Preučili bomo delovanje kriz v naših možganih in skupaj razmišljali, na kakšne načine v osebnih in družbenih krizah prepoznati priložnosti, da se iz njih izvlečemo še boljši, kot smo bili poprej.

V ponedeljek bomo preučili vlogo krize v razvoju posameznika in družbe. V torek in četrtek bomo spoznali, kaj se zgodi, ko se s krizo spopademo na napačen način in kakšne prepreke ter priložnosti prinaša tehnologija. V torek boste tako spoznali osnove psihosomatike, v četrtek pa novodobne odvisnosti in vpliv tehnologije na razvoj in kognicijo. V sredo se bomo poglobili v najodmevnejša odkritja nevroznanosti, kjer bo govora o Alzheimerjevi bolezni, umetni inteligenci, matičnih celicah in še čem. Teden bomo zaključili s petkovo okroglo mizo, kjer bomo zaobjeli tematiko Tedna možganov z vprašanjem “Zakaj (ne) potrebujemo krize?”. Udeležili se boste lahko tudi zanimivih torkovih delavnic za odrasle in otroke.

V Ljubljani bodo predavanja potekala v Atriju ZRC. Vsak večer se nam lahko pridružite v prostorih Slovenske kinoteke, kjer si bomo v družbi strokovnjakov ogledali izbor zanimivih filmov. Številna predavanja pa se bodo odvila tudi v Mariboru, Izoli, Novem mestu in ostalih krajih po Sloveniji.

Vstop na vse dogodke v okviru Tedna možganov, ki jih organizira SiNAPSA, je prost.

Več informacij o programu lahko najdete na sinapsa.org/tm, na priloženi zloženki ali na Facebook strani dogodka. V okviru dogodka bo izšla tudi posebna številka eSinapse.

Spremljajte nas tudi na socialnih omrežjih: Facebook, Twitter in Instagram.

Vaša SiNAPSA


pripeto:


© SiNAPSA 2003-2012