Vabilo na Teden možganov 2019

SiNAPSA | 8. 3. 2019

Spoštovani,

leto je zopet okoli in SiNAPSA vas z veseljem zopet vabi na vsakoletni in celotedenski dogodek Teden možganov (TM). Potekal bo v naslednjem tednu od 11. 3.–15. 3. 2019.

Letošnja tema TM poteka pod naslovom Na pragu bolečine. Ustvarjalcem se zdi bolečina tako zanimiv in večplasten fenomen, da smo se odločili posvetiti celoten teden raziskovanju njenih različnih obrazov. Kaj sploh je bolečina? Zakaj me boli? Kako jo ustavim? Zgodba o bolečini je polna neznank, saj ni vezana zgolj na fizičen dražljaj, ampak je fenomen, v katerega je vpet celoten spekter našega bivanja: odvisna je od našega odnosa do bolečine, naših prepričanj, situacije, lahko nima fizičnega dražljaja, ampak je izvor psihološki, sociološki ali preplet vseh. Niti ni bolečina vedno slaba, saj je včasih nujen povod za rast in spremembe v našem življenju.

Vendar naj vas ne skrbi, pri raziskovanju bomo ostali na varni strani praga bolečine, zato ponovno lepo vabljeni, da se nam pridružite tretji teden v marcu na raznovrstnih dogodkih, kjer se bomo ponovno čudili, spraševali in raziskovali naše možgane ter svet okoli njih.

Večinski del dogodka se bo odvijal v Peterlinovem paviljonu, na Fakulteti za matematiko in fiziko. Delavnice za odrasle in otroke, večerne filmske projekcije ter Dan možganov bodo potekali na že znani lokaciji, v Atriju ZRC. Opoldanske filme pa si boste lahko tako kot po navadi ogledali v Slovenski kinoteki.

Več informacij o samem programu je dostopnih na linku: https://www.sinapsa.org/TM/.

FB dogodek - Teden možganov 2019: Na pragu bolečine.

Veseli bomo, če boste dogodek delili tudi po vaših kanalih – vsem tistim, ki jih tema utegne zanimati in o kateri bi radi izvedeli kaj več.

Prisrčno vabljeni,

SiNAPSA


© SiNAPSA 2003-2012