Vabilo na Teden možganov 2021

Nina Omejc | 3. 3. 2021

Spoštovani,

leto je zopet naokrog in z veseljem vas vabimo na vsakoletni in celotedenski dogodek Teden možganov, ki bo potekal od 15. do 19. marca 2021.

Letošnji Teden možganov nosi naslov Človek ni otok, osrednja tema pa so odnosi.

Spraševali se bomo, kako socialni procesi in vedenje vznikajo iz delovanja naših možganov v interakciji z okoljem. Zanimalo nas bo, kako na strukturo in delovanje možganov vplivajo odnosi v zgodnjem otroštvu, bogastvo ali siromašnost naših socialnih stikov in kultura, v kateri živimo. Poglobili se bomo v vprašanja o evolucijskem razvoju socialnih možganov ter razpravljali o psiholoških vidikih odnosov do sebe in drugih. Govorili bomo o težavah v zaznavanju sebe in oblikovanju ter vzdrževanju odnosov, ki se pojavljajo pri različnih motnjah in boleznih, tudi na področju duševnega zdravja. Zanimalo nas bo, kako okoljski in sociokulturni dejavniki vplivajo na odnose ter na kakšen način se oblikuje odnos znotraj in med skupinami, vključno z diskriminacijo, predsodki in stereotipi. Medtem ko imamo na eni strani intimnost, partnerstvo in prijateljstvo, imamo na drugi strani osamljenost in socialno izolacijo – dotaknili se bomo obeh delov spektra odnosov, njunega vpliva na možgane in psihološko blagostanje.

Zaradi epidemiološke situacije bo celoten dogodek potekal preko spleta. Več informacij o dogodku in programu je dostopnih na povezavi: http://www.tedenmozganov.si

Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/133372761940719

Veseli bomo, če boste dogodek delili tudi z drugimi, ki jih tema utegne zanimati.

Prisrčno vabljeni,
organizacijska skupina Tedna možganov
SiNAPSA, slovensko društvo za nevroznanost


pripeto:


© SiNAPSA 2003-2012