eSiNAPSA - 1. slovenska nevroznanstvena revija, 2. številka

Urednistvo eSinapse | 5. 7. 2011

Pred tremi meseci, aprila 2011, je društvo SiNAPSA začelo izdajati 1. slovensko spletno nevroznanstveno revijo - eSinapsa.

Odzivi na prvo številko so bili pozitivni in nekatere izmed Vas smo že uspešno privabili k sodelovanju. Svoje znanje pa so v 2. eSinapsi z nami delili tudi strokovnjaki z netipično nevroznanstvenih področij: prava, filozofije, fizike.

V tej številki tako lahko preberete: SiNAPSin koledar, O nevrodegeneraciji pri miokloničnih epilepsijah, Nevroznanosti in pravu, Neslutenih vlogah mrežnice, Spregledanih zvezdah nevrobiologije - astrocitih, Nevroznanosti in humanistiki, Ugotovljeni koristnosti meditacije, Dragocenih spominih na začetne projekte društva SiNAPSA, O novem paliativnem zdravljenju glioblastoma multiforme.

Prvič pa v eSinapsi lahko preberete tudi interdisciplinarni trojni intervju z nacionalnimi strokovnjaki s področja malignih možganskih tumorjev.

Uredništvo eSiNAPSE Vam želi obilico bralnih užitkov in Vas vabi k soustvarjanju 3. številke. Z veseljem bomo sprejeli Vaše strokovne prispevke, aktualne novice, recenzije, poročila s konferenc kot tudi dragocene spomine za oblikovanje arhiva slovenske nevroznanosti.

Prijetno poletje,

Uredništvo eSinapse urednistvo-esinapsa@sinapsa.org


© SiNAPSA 2003-2012